torsdag 11 juli 2013

Nyheter och funderingar från dagens tidning....


Ungdomarna visar sig litet här och där i pressen. I Simpevarps by  säljer man hantverk och konst. Bärförsäljning, caférörelse, underhållning, musikundervisning, trädgårdsskötsel, städning m.m. är aktuellt för andra. Det här är ju inte bara en inkomstkälla utan ger också många nya erfarenheter, som är värdefulla för våra ungdomar. Lycka till och passa på att ha trevligt och njut av sommaren också!.

Det är inte bara skolungdomar, som passar på att prova på annan sysselsättning sommartid! Många kollegor lär vara ute och prova andra tjänster. Bemanningsföretagen är nog en bra idé då. Vem säger nej till litet förstärkning i kassan?

Kul att partikamraten Leif Axelsson för närvarande är med och basar i Oskarshamns Stadshus. Även ett ordinarie kommunalråd behöver semester. Undrar om det finns plats för att göra några trevliga "hyss" under tiden?

Gläder mig över att Rutavdragen ökar så sakteliga i länet. Visserligen inte  till någon imponerande storlek, men ändå med 7% det senaste året. Inte dåligt i vår "röda" omgivning. De flitigaste användarna finns i Borgholm (3,6%).
Högsby kan inte ståta med mera än 1,6%. Det senare förvånar mig. Trodde inte att det förekom alls. Tjänsten torde inte var vara särskilt uppmuntrad. Här har vi Moderater mycket att göra. Fram för valfrihet!
Alla kreativa tjejer, var är ni?

På Högsbysidan finns en stor bild på en misskött uteplats. Har kommunen nekat att åtgärda detta eller är OT den första instansen för att klaga? Finns inget boenderåd på Kvillgården att diskutera dessa och liknande problem med?

"Skolan ska anpassas efter barnen" skriver Monica Jernetz  under Reagera&Debatt. Barn är inte några maskiner, som gör som en politiker önskar och säger. Alla måste få utvecklas i sin takt och med den bästa pedagogiken. En läsvärd insändare. Tack Monica !
En fortsatt trevlig sommar önskar jag er alla!
Monika 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar